Blev godissugen så jag slängde snabbt och enkelt ihop denna lätta men dock mäktiga kaka:
Chokladvalnötskaka 200 g valnötter
150 g mörk choklad (Marabou mörk funkar fint)
100 g socker (ca en dl plus en matsked)
3 ägg
2 msk kaffe eller vatten
Värm ugnen till 175°C. Kör chokladen i matberedaren tills den är i små små flisor. Tillsätt valnötterna och kör igen. Tillsätt socker, ägg och vatten eller kaffe, och kör tills du har en jämn smet. Häll i en smord form, och grädda i ca 22-25 minuter.
Låt svalna något innan du tar ur den från formen, och dekorera ev. med lite florsocker. Servera med grädde eller glass
1 kommentar:
Oj, vad fin och god den ser ut! Riktigt smarrig!
Tack för receptet! Kakan blev väldigt uppskattade och jag blev nostalgisk. ;)
Skicka en kommentar