söndag 26 juli 2009

High Chaparall

Gårdagen spenderades på ett för mig nytt ställe; High Caparall. Sonen älskar ju pistoler och Lucky Luke så det kunde knappast bli bättre. Vädret visade sig också från sin bästa sida så det enda man kanske kunde klagat på var att det var knökat med folk.

Självklart var sonen tvungen att utrustas med en cowboyhatt och en pistol med skott. Hölster och sheriffstjärna hade vi tagit med hemifrån.

Som första attraktion åkte vi ångtåg till "New Mexico". På tåget blev vi överfallna av banditer som stal guldet som vi fraktade. Vi var tvungna att hålla upp händerna. Som tur var övermannade tågets personal banditerna och vi kunde åka vidare. Spännande resa.

När tåget skulle tillbaka till stationen fick vi som var passagerare vara med i en av High Chaparalls berömde shower; den om Lucky Luke och Bröderna Dalton. Eftersom det var massor av folk hamnade vi på första parkett inne i tåget.

Sonen passade sedan på att själv testa ponnyridning. Han har gjort det flera gånger nu så han är riktigt säker i sadeln ;-)

Till sist tittade vi på den stora Western showen med massor av pistoler, gevär, krut, rök, banditer, hästar och stunttricks.

Som extranummer var det en stuntman som kastade sig från 12 meters höjd - rakt ner. Sonens kommentar när de presenterade numret var; "Det vill inte jag göra, mamma!" Detta framkallade en hel del skratt från de som satt runt omkring.

2 kommentarer:

anna sa...

hejsan...
sitter oxå och funderar på att åka till high chaparall och undrar om man hinner med ALLT på en dag ????

Pekka sa...

Jadå, man hinner med allt på en dag.