söndag 29 mars 2015

Haboscrappen 28 mars 2015

Igår var det dags för en av årets höjdpunkter; Haboscrappen. Det var för 6:e gången som den anordnades och jag har deltagit alla gånger.
Redan innan kl. 9 när dörrarna skulle öppnas var det "kö" utanför... :-)


Jag hade pysslat ihop några presenter som jag fyllt med Trisslotter till arrangörerna Marit och Emelie. Mattias fick en hemmagjord ask med smarties...


Arrangörerna Marit, Emelie och Mattias
Dagens första tävling var en färgutmaning. Tyvärr missade jag att man inte fick använda svart, ens till stämling, så jag fick börja om med mitt kort och blev inte nöjd alls.

Utmaning 1 - Färgutmaning
 Jag gjorde dock ett kort enligt min ursprungliga tanke och det blev jag mycket nöjdare med:


Pyssel pågår!
Tävling nummer två var en snabbutmaning med temat "Återanvänd" för att anknyta till kvällens "Earth Hour". Vi visste inte vad utmaningen gick ut på förrän vi började  och Marit berättade att vi skulle få några tapetprover var. Vi skulle använda minst tre tapetpapper och fick inte använda något "vanligt"papper förutom kortbasen och ev. dekorationer. Detta kort fick man en timme på sig att göra.
Jag fick tapeter i gula, beige och guldiga toner och gjorde kortet nedan,
Utmaning 2 - Snabbutmaning Återanvänd
För att ytterligare stressa oss var utmaning 3 en Supersnabb snabbutmaning. Denna hade vi endast minuter på oss att göra och vi startade alla med en vit kortstomme. Sedan hade vi två minuter på oss mellan varje sak vi skulle ha på kortet. Emelie ropade ut; washitejp, något gult, något runt, en blomma, en fågel och slutligen en text.
Kortet nedan blev mitt resultat.

Utmaning 3 - Supersnabba snabbutmaningen

Var är då texten undrar ni? Jo man är ju rutinerad sedan förra supersnabba utmaningen i Furusjö och satte texten på insidan :-)Letande efter loppisfynd pågår
Utmaning nummer fyra var en bingobricka där jag valde raden: Något utstansat (ekorre och gungställning), snöre (gungans rep) och något  metall (den embossade texten) och gjorde kortet nedan:

Utmaning 4 - Bingobricka
 

Den femte och sista utmaningen var åter på temat "Earth Hour" och var att göra ett monokromatiskt kort i antingen svart (för att symbolisera mörkret) eller grönt (för miljö-temat). Jag gjorde ett kort i svart och vann med detta kortet!!! Vinsten var ett pappersblock från Bildmålarna.


Eftersom det var Earth hour släckte vi  lamporna och gick ut. Där blev vi underhållna av en eldshow med Marit och Mattias. Vi hade dock inte släckt en hel timme. Pysslandet är ju svårt att göra i mörker...

 Dagen avslutades klockan 22 (klockan skulle ju ställas om till sommartid så längre hade vi nog inte mäktat med) och jag var glad, nöjd och trött när jag somnade den kvällen.
Inga kommentarer: