söndag 1 februari 2015

En HEL helg med pyssel!

I helgen har jag varit på Pensionat Sjöhaga i Furusjö. Vi har varit 16 tjejer som pysslat, ätit gott, skrattat så vi fått ont i magen och haft en helt underbar helg.
Vi fick en goodie-bag när vi kom och vi har haft en hel del roliga utmaningar.
I den första utmaningen fick vi 3 st glasspinnar var och minst 2 "ändar" skulle användas. Jag gjorde tagen nedan där glasspinnarna fick agera staket. Eftersom jag ändå hade tid över gjorde jag en påse/box att sätta tagen på:


Jag gjorde ytterligare en påse/box med tag. Denna är tänkt att jag ska ge bort te i:


Mitt första kort gjorde jag med ett motiv jag målat redan hemma. Det blev ett brun-gult lejonkort:


I nästa utmaning skulle man följa en skiss och dessutom ha med en tag, minst fyra färger, snöre och bling. Mitt alster blev det nedan och det vann omröstningen! Tack snälla ni!


Vinsten var ett paket sponsrat av Kristinas scrapbooking och innehållet var det på bilden nedan:


Till lunch fick vi god lasagne och till middag exotisk planka. Båda måltiderna var en njutning!

Under lördagskvällen visade jag även hur man gör shaker-cards och jag gjorde kortet nedan för att kunna demonstrera tekniken:


Nästa utmaning var en verklig snabbutmaning. Oftast har man 45 minuter till en timme på sig när utmaningarna kallas snabba. Denna var i så fall supersnabb då vi fick endast 7 minuter på att göra ett kort. Vi började alla med en vit kortbas, tre träknappar och en klädnypa. Varje minut fick vi en instruktion som vi var tvungna att följa. De var att sätta minst en knapp på kortet, sätta en klädnypa på kortet, använda washi-tejp, använda sig av en text på kortet, använda något rött och till sist använda något bling eller glitter. Stressigt värre! Kortet nedan blev mitt resultat, även om glittret i övre högra hörnet (wink-of stella -clear-glitterpen) syns dåligt på fotografiet.
  

Och kan ni tänka er?! Jag vann omröstningen än en gång. Denna gång var vinsten sponsrad från Westers i Jönköping och innehållet var det som syns på bilden nedan:


Inspirerad av snabbutmaningen gjorde jag sedan ett enkelt snabbt kort med embossing på vellum:


Mitt favoritkort från helgen är nog det nedan. Jag använde en ny die från Memorybox och distressade bakgrundshimlen:


Vi fortsatte pysslandet till efter midnatt då vi nöjda kröp ner i våra sängar.

Söndagen  började med god frukost. Även denna dag bjöd på en utmaning. Denna var att göra ett Alla-hjärtans-dag-kort UTAN att använda färgerna röd eller rosa. Mitt bidrag blev ett grått shaker-card med elefanter från Lawn fawn:Under helgen har det även varit utlottning och alla deltagare har vunnit något. Min vinst blev ett presentkort på en Semmelwrap på Konditori Napoleon i centrala Jönköping! Mums. Nu måste jag in och ta en fika! 

Jag vill tacka alla underbara tjejer som arrangerade denna härliga helg och alla underbara pyssliga tjejer som gjorde helgen till en jag sent kommer att glömma. Jag ser redan fram emot nästa gång!

2 kommentarer:

Jennie Lundin sa...

Kul att få se alla dina alster, missade ju flera!

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Vad mycket fint du hann med! Tack för trevligt sällskap! Kram / Maria